Okategoriserade

Nyårsraketer

Det smällde på rätt bra

Jag tycker det smälldes mer raketer i år än vad det gjorde förra året. Hela himlen lyste upp i olika färger, folk ropade glada rop och det skålades i allt möjligt.

För att kunna köpa raketer måste man ha fyllt arton år. Och man får inte heller använda dom eller ska man säga skjuta iväg dom heller innan man fyllt arton. Så det är bra om man har någon vuxen när det gäller detta för skulle polisen komma så kommer rasterna tas och förstöras. Dessutom är smällare och fyrverkerier med knall förbjudna och ska man ha dessa eller sälja sådana så måste man ha tillstånd.
Man får bara skjuta fyrverkerier just på nyårsafton, påskafton och valborg. Men jag tycker att jag har hört raketer andra dagar också. Speciellt dagen efter nyårsafton då många säkert både hittade glömda eller ej tända fyrverkerier. Hos mig var det ganska lugnt, men har sett och läst på nyheterna att det var lite mycket på en del ställen och det är jag glad att jag slapp. Vad vissa inte förstår eller vill förstå så kan man skada sig ganska mycket beroende på storlek på fyrverkeriet. Och idag finns det till och med speciella handskar man kan köpa när man köper själva fyrverkeriet. Det för att man inte ska skada sig när man tänder fyrverkeriet. För om man skadar sina händer så kan det bli livsödande.