Okategoriserade

Det tänds en massa ljus

Mysfaktor men också värme

Nu när elpriserna är så höga så tänder vi ljus för att hålla värmen lite bättre. Elementen stängs av och det stor ljus i alla rum. I alla fall hos mig. Men det är lite mysigt också. Att gå in i köket och se dom vajande vekarna och känna en härlig värme. Och kanske också lite härlig doft som sprider sig i rummet.

Det är många som gör sina egna ljus av alla ljusstumpar också. Jag har aldrig provat men kanske ska göra det någon gång. Och har man olika färger på ljusen kan det bli lite rolig fårg på ljuset som du sen gör själv. Ljusstumpar kan man använda och tända brasan med också. Eller gnugga din spade som du skottar snö med.

Blixtlås har alla jackor nu som dras upp och ner för fullt när man går ut och in. Och börjar blixtlåset att bli trögt så kan du använda lite stearin på det. Men också på kökslådor som är svåra att öppna eller dörrar som knarrar. Med andra ord så kan man använda ljus och stearin till mycket om man inte använder stumparna till att göra nya ljus.