Körkort

Att ta körkort ska vara roligt. Att köra bil är roligt och ger en härlig frihetskänsla. Alla som har tagit sitt körkort kommer ihåg första gången de körde en bil helt själva utan handledare.

När man ska ta sitt körkort behöver man någon man kan köra med, en handledare. Handledaren som du väljer att köra med måste gå en handledarkurs innan ni börjar träna på din körning. När han eller hon är klar med sin kurs så kan ni börja köra.

Numera finns det många olika sätt att träna till sitt körkort. Du måste såklart köra mycket och träna på din körning. Helst både på körskola och med egen handledare så att du kan köra så mycket som möjligt. Du måste också plugga till körkortsprovet. Nu finns det många sätt att studera. Du kan lyssna på ljudbok, plugga i körkortsboken eller frågor i appen.

Du måste också boka riskettan och risktvåan. Risktvåan är också kallad halkbana. Det är både roligt och intressant att köra halkbanan. För oss som bor i ett kallt land där det faktiskt är snö och is en stor del av året så är det viktigt att få känna på hur det känns att få sladd och att inte ha kontroll över bilen. Har man provat på så kanske man inte blir lika rädd om det händer ute på vägen.

När allt detta är klart och du känner dig redo så bokar du uppkörningen. Har du kört mycket så kommer du klara det galant. Känslan när uppkörningen är klar och din lärare i bilen säger att du har fått ditt körkort går inte att beskriva.

Då är det dags att fira! Klappa dig själv på axeln, för du har varit duktig som har tagit ditt körkort! Fira med vänner och familj, nu kan du köra var du vill!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *