Okategoriserade

Bada på vintern

Sponsrat inlägg i samarbete med poolgiganten

Vinterbada

Nu har hösten kommit och det är slut på sol och bad. Det var skönt med en vecka semester och ladda på batterierna med solen, innan vintern kommer. Det är fortfarande fina dagar ute. Hösten har sin charm med löv i olika färger, ljuset när solen är framme och den krispiga luften älskar jag.

Har ni vinterbadat någon gång. Jag tycker att det verkar så härligt! De säger att vinterbad är bra för kroppen och jag vet att vissa idrottare badar kallt efter träningen för att inte få träningsvärk.

Jag skulle vilja testa att vinterbada, men för mig skulle nog ett vinterdopp räcka. Det känns inte som att jag skulle vilja simma i det kalla vattnet, men gärna doppa mig. Det ser så mysigt ut när man ser bilder på folk i baddräkt och mössa som hoppar i en isvak.

Vintersimning, en sport

De har till och med gjort vintersimning till en sport. Då tävlar man om vem som kan simma snabbast en viss sträcka. Jag antar att den här sporten bara fungerar hos oss med kallare klimat, så det kan inte bli så stor sport. Roligt ändå!

Det är synd att man inte kan simma i poolen på vintern. Jag antar att det kostar alldeles för mycket att ha en uppvärmd pool utomhus under vinterhalvåret. Det är säkert inte så bra för själva poolen heller. Man måste vinterstänga poolen på hösten, koppla ur slangar och ta bort vatten så att ingenting fryser och går sönder. Det är viktigt för er som har en pool hemma!

Vem vet, i år kanske bir året då jag tar ett vinterdopp! Om jag ska bada i en isvak vill jag ha en bastu i närheten! Jag har hört att man ska sitta i bastun först så man blir riktigt varm för att sedan hoppa i vattnet. Det känns som att vattnet skulle vara ännu kallare då, men det ska det tydligen inte vara. Jag tänker ändå att det skönaste kommer att bli att gå in i bastun igen efter själva doppet.

Utanför bastun ska jag ha varmt te och kaffe så att man kan värma sig innifrån också. Självklart vatten också, då det är viktigt att fylla på med vätska efter man badar bastu.

Nu längtar jag faktiskt efter vinter, snö, is och allt man kan göra på vintern. Det är också en härlig årstid på sitt sätt. Varje årstid har sin charm!